LOcarGO Veszprém Cross (2012)

A 115 fős mezőny a város közepén lévő Barátság parkban és környékén versenyezhetett. A kutyafuttatóként is használt park, a helyenként elég rázós, több csiki-csuki kanyarkombinációt tartalmazó pálya rendesen megdolgoztatta a testet, ami nagyon kimerítő volt.

A viszonylag sík pálya a dupla palánkon kívül egy játszótéri homokozó akadályt és egy teherautó platóján való átkelést tartogatott, ami valószínűleg mindenki számára emlékezetes marad. Itt ugyanis raklapokból épített lépcsőn kellett felfutni és a másik oldalon egy rámpán legurulni. A verseny előtti hírverésnek hála népes közönség gyűlt össze a pálya szélén, akik forralt borral és teával melegíthették fel magukat a hidegben.

A juniorok között a legutóbbi SuperCross futamhoz hasonló Pelikán János-Dina Márton meccset  láthattunk, amiből előbbi, a Cube-Balaton Team versenyzője nyert a PCCC fiatalja előtt, egyértelműen jobban bírva a táv második felét. Ezzel Pelikán megnyerte a Salice napszemüveget és még egy lépéssel közelebb került az összetett győzelemért is járóhoz.

A női futamban mountain bike olimpikonunk Benkó Barbara (Focus MIG) győzte le az eddigi két futamon veretlen Dósa Esztert (Vitalitás SE-Scott-Nutrixxion). A harmadik helyre meglepetésként Orosz Anita (Trek SE) érkezett mindössze 48 másodpercnyi lemaradással.

Fotóalbumunkat itt találod