XXIII. Bakony 200 országúti teljesítménytúra (2016)

Az idei év is emlékezetes marad a 23. Bakony 200 résztvevői számára, akiket a reggeli órákban az eső, utána a szél tépázott pünkösdkor a Bakonyban. A mostoha időjárás ellenére is közel 200 résztvevője volt a Veszprémi Kerékpáros Egyesület Balaton-felvidéki szabadidős eseményének.


A több mint kétszáz előnevező mintegy tíz százaléka morzsolódott le az időjárás miatt, ugyanakkor a helyszíni nevezők egyensúlyozták ezt a számot. Meglepő módon szinte ugyanannyian teljesítették a 200 kilométeres távot, mint tavaly, pedig akkor az időjárás jobb, az összlétszám pedig több volt.

"A visszajelzések pozitívak és ezért éri meg ’csinálni’. A túrára idén bevezetett újítások szinte egytől-egyig beváltak: a bővebb ellátású Kab-hegyi frissítőpont, a kapolcsi házi szörpök a pogácsával, az új útszakasz, ahol minimális volt az autós forgalom és a veszprémi Óváros téri helyszín az éttermi ebéddel mind pozitív visszhangot kapott. Nagyon jó érzés volt látni a teljesítőket, hogy annak ellenére is mosolyogtak, hogy szinte összerogyva értek célba. A túra előtti napokban volt néhány ideges és aggódó pillanatom, hogy vajon az eső mossa el, vagy a szél fújja el a túrát, de aztán végül konszolidálódott kicsit a helyzet. Aki már többször teljesítette a túrát, az tudja, kicsi a jó idő valószínűsége, ezért a jövő évtől már a ’szélsőséges időjárást’ is felvesszük a túra szolgáltatásai közé"
– mondta Tóth András, főszervező.